Coach Bas

 

Ik ben Bas Gemmink. Coach en trainer van beroep. Ik vind het een machtig mooi vak en ik heb al veel mensen mogen begeleiden en helpen. Ik train en coach leidinggevenden. Dat doe ik met mijn eigen jarenlange ervaring, de theorie en opleidingen. Ik blijf leren, want dat is en blijft het leukste om te doen. Jarenlang heb ik in de journalistiek radioredacties bij de NOS mogen leiden. Het aansturen van mensen met verschillende achtergronden, interesses, kwaliteiten, werkhoudingen en persoonlijkheden is geweldig om te doen.

Soms was het hectisch en soms was het veel te rustig…op een nieuwsredactie moet je elke dag het beste ervan maken. Tijdens dat werk merkte ik dat mijn coachende stijl heel goed werkte. Daar ligt echt mijn kracht en ook mijn passie. Dus het is ook niet zo vreemd dat ik ging nadenken over mijn toekomst. Wat wil ik eigenlijk doen de rest van mijn leven en kan ik van mijn passie ook nu mijn werk maken? Ja, dat kon en daarmee veranderde mijn leven. Ik ben nu helemaal coach en trainer.

 

Methode

Als ik je coach dan stel ik je veel vragen. Dat is het hart van coaching. Maar er is meer. Je leert verschillende kanten van jezelf beter kennen. Denk aan die negatieve stem die zegt dat je het niet goed doet. Of het gevoel van angst en onzekerheid. Maar we zoeken heel nadrukkelijk ook naar de kracht in je. Ik maak daarvoor gebruik van bewezen methodes, zoals de Logische Niveau’s van Bateson, het Walt Disney model, Voice Dialoque, ACT en Krachtgericht coachen. Belangrijker is dat ik steeds goed kijk welke methode nuttig is op welk moment. En als je het niet prettig vindt, dan zoeken we een andere weg.

 

Eigen ervaring

Coaching heeft soms een negatieve bijklank. Iedereen is coach tegenwoordig. Wie zegt me dat je goed bent? Nou, weet ik uit eigen ervaring, de goede coaches haal je er zo uit. Je wilt een goed opgeleide, ervaren coach die werkt aan de professionalisering van het vak. Ik heb me aangesloten bij de NOBCO en heb me geaccrediteerd als coach. Er is een klachtencommissie, ik doe aan intervisie en twee keer per jaar doe ik een cursus of opleiding. En ik kijk hoe ik als mens en professional verder kan groeien in mijn vak. Dat geeft jou de garantie dat ik serieus met dit vak bezig ben.

Wat is nou de meerwaarde van een coach?

Geloof me je hebt er echt veel aan. Toen het met mij zelf niet zo goed ging met het leidinggeven, ben ik heel goed geholpen. Ik werd krachtig op twee benen gezet en met kleine stappen veranderde ik mijn houding en kon ik mijn werk beter doen. En toen ik van werk ging veranderen had ik ook een coach. Dat waren waardevolle gesprekken. Had ik de overstap  zonder coach gemaakt? Nee, dat denk ik niet. Dan was de stap te groot, te abstract én te moeilijk gebleven. Coaching werkt… altijd.

Vooral de praktische aanpak van coachen spreekt me aan en dat doe ik nu dus zelf ook. Lees daarover hier meer: blog

 

Maar er is nog meer, want ik geef ook meditatielessen. Lees daarover meer op Zentrumzwolle.nl  Ik ben man van Sieta en vader van mijn twee kinderen. Ik coach vrijwillig bij Deltion MBO studenten in het project Coach4More en via deze link lees je daar wat meer over: Deltion begeleiding

En ik vind het heel leuk om bij het Fraterhuis me in te zetten voor de Fraterhuis Academie als redacteur. We nodigen interessante gasten uit voor een mooie lezing of interview op zaterdagochtend.

Ik weet bijna alles van James Bond, de films en de boeken. Deze held doet me dromen over moed en doorzettingsvermogen. Van aantrekkingskracht tot de vrijheid om te doen wat je wilt.

Als laatste.. sinds kort tennis ik. Maar daarin ben ik nog niet zo goed.