Coach Bas

Ik ben coach en leidinggevende

Mijn naam is Bas Gemmink en ik woon in Zwolle. Ik was jarenlang leidinggevende bij de NOS. Als eindredacteur van het NOS Radio 1 Journaal en Nieuws en Co. Ik stuurde journalisten aan om samen de beste radio uitzending te maken. Nu doe ik dat soms nog als freelancer bij VPRO en EO en andere omroepen.

Leidinggeven is een hele uitdaging. Je krijgt te maken met mensen met verschillende achtergronden, interesses, kwaliteiten, werkhoudingen en persoonlijkheden. Soms is het hectisch en soms komt het team maar moeilijk in beweging. Ik zet coachend leidinggeven in om het beste resultaat te halen.

Ik kan je dus goed helpen, maar ik weet ook heel goed dat jouw situatie weer anders is. Ik ga niet de alwetende zitten uithangen. Jij hebt je eigen leven en eigen vraagstukken en dat staat helemaal centraal uiteraard.

 

Methode

Als ik je coach dan stel ik je veel vragen. Dat is het hart van coaching. Maar er is meer. Je leert verschillende kanten van jezelf beter kennen. Denk aan die negatieve stem die zegt dat je het niet goed doet. Of het gevoel van angst en onzekerheid. Maar we zoeken heel nadrukkelijk ook naar de kracht in je. Ik maak daarvoor gebruik van (wetenschappelijk) bewezen methodes, zoals de Logische Niveau’s van Bateson, het Walt Disney model, Voice Dialoque, ACT en Krachtgericht coachen. Belangrijker is dat ik steeds goed kijk welke methode nuttig is op welk moment. En als je het niet prettig vindt, dan zoeken we een andere weg.

Oh ja en er mag gelachen worden. Het klinkt allemaal weer reuze serieus en dat is het ook. Maar humor is heel belangrijk in mijn leven en ik hoop ook in jouw leven.

Eigen ervaring

Je wilt een goed opgeleide, ervaren coach die werkt aan de professionalisering van het vak. Ik heb me aangesloten bij de NOBCO en heb me geaccrediteerd als coach. Er is een klachtencommissie, ik doe aan intervisie en twee keer per jaar doe ik een cursus of opleiding. En ik kijk hoe ik als mens en professional verder kan groeien in mijn vak. Dat geeft jou de garantie dat ik serieus met dit vak bezig ben.

Wat is nou de meerwaarde van een coach?

Toen het met mij zelf niet zo goed ging met het leidinggeven, ben ik heel goed geholpen. Ik werd krachtig op twee benen gezet en met kleine stappen veranderde ik mijn houding en kon ik mijn werk beter doen. En toen ik van werk ging veranderen had ik ook een coach. Dat waren waardevolle gesprekken. Had ik de overstap  zonder coach gemaakt? Nee, dat denk ik niet. Dan was de stap te groot, te abstract én te moeilijk gebleven.

Vooral de praktische aanpak van coachen spreekt me aan en dat doe ik nu dus zelf ook. Lees daarover hier meer: blog

Maar er is nog meer, want ik geef ook meditatielessen. Lees daarover meer op Zentrumzwolle.nl  Ik coach vrijwillig bij Deltion MBO studenten in het project Coach4More en via deze link lees je daar wat meer over: Deltion begeleiding

Ik weet bijna alles van James Bond, de films en de boeken. Deze held doet me dromen over een leven vol moed en doorzettingsvermogen. Van aantrekkingskracht tot de vrijheid om te doen wat je wilt.

Als laatste.. sinds kort tennis ik. Maar daarin ben ik nog niet zo goed.